Cirkónium

Előnyei:

A cirkónium korona – valójában cirkónium-oxid vázra készült, porcelánnal leplezett korona – alkalmazása esetén a fogágy védelme biztosított, és nem kell tartani az íny visszahúzódásától, vagy gyulladásától, mint a hagyományosan előkészített fogak esetén.

Hajlítószilárdsága közel tízszerese a hagyományos porcelán fogpótlásnál ezért rendkívül tartós megoldás.

A CAD-CAM technológiával készült cirkónium váz rendkívül pontos illeszkedést biztosít ezért rövid idő alatt megszokható. Használat közben kényelmes érzést biztosít viselője számára.

Hőérzékenységgel sem kell számolni, hiszen az alapanyag rendkívül rossz hővezető. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy sem a hideg, sem a forró ételek, italok nem okozhatnak az adott fogon túlérzékenységet.

Mivel nem tartalmaz fémet, elkerülhető (az évek óta viselt) hagyományos porcelán koronák esetében előforduló szürke koronaszél jelenség. Fémallergia esetén is az egyetlen korszerű megoldás fogpótlás készítésére, hiszen nem okozhat fémallergiát. Fémmentességének további előnye, hogy nem alakulhat ki “fémes szájíz” sem.

Meglévő fogaihoz a megtévesztésig hasonlító korona készíthető belőle, hiszen a fény hasonlóan járja át a rétegeit, mint az élő fogat. A cirkónium vázra rétegzett kerámia látványa megegyezik a természetes fog felépítésével. Az alapanyag biológiailag összeférhető, hiszen régóta alkalmazzák testen belüli implantátumok készítéséhez is. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a koronaszélre “rá tud nőni” a fogíny, úgy mint a természetes fogak esetében.

 

Kinek készíthető a cirkónium korona (híd)?

Ha Ön, az alábbiak valamelyikét tapasztalja:

  • Hiányzó, letörött, kihúzott fog
  • Nagyméretű tömés
  • Extrém mértékű szuvasodás
  • Kiterjedt repedés, vagy hiányzó darab a fogból
  • Régi elhasználódott korona vagy híd lecserélése esetén
  • Elszíneződött fog esetén
  • Fémallergia okozta ínygyulladás esetén

Természetesen elengedhetetlen a fogorvosi konzultáció ennek eldöntésére.Bejelentkezés

Ha azt szeretné, hogy fogpótlása a lehető legtermészetesebb, legtartósabb legyen, esetleg fémallergiában szenved, kérje fogorvosától a CIRKÓNIUM KORONÁT.

Fogtechnikai laboratóriumunkban az Ön igényeire szabva (mind a fogszín, mind a fogforma tekintetében) készítjük el fogpótlását. Ha szükséges, a legpontosabb eredmény érdekében és a személyre igazítás céljából, a fogpótlás végleges elkészítése előtt “nyers próbát” tartunk, hogy az igényeinek legmegfelelőbb fogpótlást adhassunk át Önnek.